Qui és qui a Terrassa
Tornar a qui és qui a Terrassa

  
Ramon Moncho i Herrera
 
Neix a Lleida el 15 d'abril de 1946 on hi passa part de la seva infantesa, fins que es trasllada a Sabadell, on començarà anys més tard a exercir la seva professió de metal-lúrgic. Posteriorment, i una vegada casat amb la seva esposa Núria Arbussé, es trasllada a viure definitivament a Terrassa on hi tenen la seva filla Marta.

Les seves inquietuts personals envers la música en general i a la sardana i música per a cobla en particular el porten a l'any 1978 a formar part de l'Agrupació Sardanista ASERT, ocupant el càrrec de vocal fins a l'any 1981.

El 8 de juliol de l'any 1981, s'incorpora al programa "Contrapunt" de Ràdio Terrassa Ser Vallès com a col-laborador i corresponsal, al costat de Lídia Segués, en aquells moments directora i presentadora del programa.

A l'any 1992, i en reconeixement al treball realitzat, l'Obra del Ballet Popular li concedeix el premi als mitjans de comunicació amb especial dedicació a la sardana.

A l'any 1993, retorna a l'Agrupació Sardanista ASERT, ocupant el càrrec de Relacions Públiques i mitjans de comunicació fins que al 1995 abandona aquest càrrec per decisió pròpia.

A l'any 1993, i després que l'anterior directora del programa "Contrapunt" Lídia Segués, es jubilés, assumeix la direcció del programa, que n'es un dels més antics de Catalunya, fundat el 26 de febrer de 1947 pel Sr. Francesc Izquierdo.

Durant aquesta etapa, coincideixen diverses celebracions del programa, com el Contrapunt 2500, el Cinquanta aniversari del Programa i la clausura del Cinquanta Aniversari, on en Ramon Moncho organitza programes especials dedicats a aquests esdeveniments en que diverses personalitats del mon de la cultura, dels mitjans de comunicació i entitats sardanistes de la nostra ciutat participen en taules rodones i on a més a més s'estrenen les sardanes Contrapunt 2500 del mestre Antoni Albors i Noces d'Or a Contrapunt del mestre Joan Lluis Moraleda.

L'any 1998 l'Obra del Ballet Popular, en representació del Programa Contrapunt, reb el Premi als Mitjants de Comunicació, per haver mantingut durant aquests cinquanta anys el programa en antena.

El programa Contrapunt, sota la direcció de Ramón Moncho ha participat i continua participant activament des de l'any 1981 als Congressos de Cultura Popular organitzats pel Departament de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, a les Caravanes de la Sardana i Ciutats Pubilles organitzades per l'Obra del Ballet Popular, als concursos Musicals de composició de sardanes i música per a cobla, als Premis de la Sardana de l'Any, als Premis Joaquim Serra de Barcelona, als Premis Francesc Basil a Figueres, als Premis d'Ivars d'Urgell, als Premis Salvador Ullà de Sabadell, als Premis de mollet del Vallès per a Joves Compositors, als Premis Ramón Serrat de Terrassa i als Premis Ceret-Banyoles, entre altres.

Han estat diversos compositors els que li han dedicat a ell i a la seva esposa sardanes com: "Cant de l'Amistat" d'Antoni Albors, "Ferma amistat" de Carles Rovira, "Benmereixença" de Tomàs Gil i Membrado, "En Moncho i la Núria" de Ramon Vilà, entre altres.

Tornar a qui és qui a Terrassa